На 07.02.2020 г. в салона на НЧ „Св. Цар Борис I – 1909” с. Бистрица се състоя пореден концерт, с който се набраха средства за лечението на Елица Крушкина.

Публиката имаше възможността да се наслади на чудесния „Шарен концерт” – организиран от Инициативен комитет, в който взеха участие: Ученици от школата за таланти „The Talents“, с ръководител Младен Стефанов; Младите поп изпълнителки Лия Вълканова и Ивана Иванова; Двойката по класически танци от „София данс“ Мариета Чалъкова и Калоян Петков; Танцова група „Райска Бистрица“, с ръководител Венелин Кирков и Рок групите „Рictures At Home“ и „Реванш“. Всички те подкрепиха Елица и изпълниха сърцата на зрителите с любов и надежда за едно по-добро бъдеще!

Към настоящия момент е набрана сумата от около 77 000 лева (включваща 3 207,50 лева, които се събраха по време на „Шарен концерт“), от необходимите за извършването на трансплантация на стволови клетки 100 000 лева.

Всяка стотинка от дарените средства е капчица надежда за по-добро бъдеще за Елица и доказателство за силата на доброто. Добро, сторено от познати и непознати, от Бистричани и хора от цялата страна и чужбина. Добро, способно да ни обедини в желанието да променим тежкия жребий на съдбата и да върнем един млад живот от болест към здраве!

До сега в читалището бяха организирани три концерта, базар и томбола в подкрепа на благотворителната кауза.

Предстоят още две събития със същата кауза, ЗАПОВЯДАЙТЕ:
На 21 февруари 2020 г. от 19:00 ч. в салона на читалището, където студенти от НАТФИЗ ще представят постановка за деца и възрастни „Приказки за Хитър Петър“, с режисьор Боньо Лунгов.
На 01 март – Поклади, Купен на площада в с. Бистрица, където ще има специална програма организирана от Кметство Бистрица, Читалището и Инициативния комитет.
Нека бъдем щедри и добри и винаги да даряваме подкрепата си на хората, които се нуждаят от нас!

 

Вашият коментар