Таратанци е организация, създадена с основна цел да развива и популяризира  българските народни хора по един съвременен и неочакван начин! Те изработиха „графичен език“ на народните хора и се заеха с мисията да ги представят с изложбата „Последвай стъпките“.

След дълъг път из страната експозицията пристига и в Бистрица. В изложбата са включени графични изображения на български народни хора от всички фолклорни области. Всяко хоро, изиграно в кръг и представено визуално чрез стъпките си, притежава автентична и уникална форма, а тактовият размер е изобразен чрез характерните цветове на костюмите в съответната фолклорна област.

Заповядайте в централното фоайе на Народно читалище „Св. Цар Борис I – 1909“ – Бистрица от  2-ри до 23-ти февруари, за да се впуснем заедно в магията на българските народни хора по един нестандартен начин! По време на откриването на изложбата на 2-ри февруари от 18:30 ч. до 20:00 ч., посетителите ще могат да изпробват своите умения с играта танцов пъзел „Таратанци“, както и да си занесат хорото вкъщи… с картички, чанти и други артикули от едноименната колекция „Последвай стъпките“. Сувенирите от изложбата можете да намерите и при секретаря на читалището (от 9:00 до 17:00 ч.).

Вход: свободен

** Изложбата „Последвай стъпките“ се реализира благодарение на Дарителската програма на Moto-Pfohe за опазване на природното и културно наследство на България. **

Контакти:

Таратанци / Taratanci

office@taratanci.com

Вашият коментар