Artkids – клуб за приложни изкуства, с ръководител Венцислава Чорапинова, съвместно с „Център за работа с деца – Надя Крушкина”, предложиха на децата от Бистрица и от съседните населени места забавни игри, смях и веселие, свързани с боядисване и оцветяване, рисуване, цапане, мацане на великденски яйца. В заниманието взеха участие 45 деца  от 5г. до 15г.

  Родителите имаха  възможност да се насладят на детските фантазии, да надникнат в детския свят, виждайки онова, което техните ръце са сътворили. В края на заниманието имаше изложба на творенията на участниците, на която бяха  представени  10 огромни яйца от стиропор  и 120 варени  яйца –  нарисувани и боядисани в пъстри нюанси.

  В края на творческия ден имаше целене по мишена със сурови яйца. В състезанието взеха участие и ръководителките – Венцислава Чорапинова и Надя Крушкина. Това приповдигна настроението още повече и детският глъч се чуваше  надалеч.     

Да пожелаем  все повече деца да проявяват желание за творчески изяви и за участие в културни мероприятия, където да изразходват енергията си в хубави, градивни изяви!

А ние, възрастните,  да им даваме възможност да проявяват своите таланти, да оценяваме и поощряваме всичко това!

Текст: ВИЛИ Котева

Вашият коментар