КОНЦЕРТЪТ

На 29.04. 2017 г. салонът на НЧ „Св. Цар Борис I – 1909” с. Бистрица  се напълни за пореден път. Публиката  имаше възможност да се наслади на първия самостоятелен концерт-спектакъл „Картини от България” на ДТА „Бистрица”. Участваха 80 танцьори на възраст от 5г. до 17г.  Концертът се проведе под съпровода на оркестър „Бистрица“. Всички те разтърсиха сцената и изпълниха сърцата на зрителите с любов към фолклора, обичаите и традициите.

Тогавашната ръководителка Цветомира Здравкова сподели: „ Това не е просто концерт, това е спектакъл съчетал в себе си песенно и танцово изкуство, вплетено с обреди и обичаи от 3 от най-популярните фолклорни области в България – Северняшка, Тракийска и Шопска. Това е една моя идея, подкрепена от колегите музиканти и реализирана от танцьорите на ДТА „Бистрица”, в която цялостно съчетахме народното знание наречено фолклор. ”.

В момента в детско-юношески фолклорен ансамбъл „Бистрица“ се обучават и подготвят бъдещите танцьори на ансамбъл „БИСТРИЦА“. Децата изучават, както народни хора от различните фолклорни области на България, така и танци на известни български хореографи.

Репетициите се провеждат в читалището от професионален хореограф, под съпровода на оркестър „Бистрица“.

Избраните моменти от концерта ще видите във ВИДЕА 9,10 и 11.

Приятно гледане!

Вашият коментар