Скъпи приятели,
Уважаеми гости,

Неусетно се изниза и тази изпълнена с непредвидени обстоятелства година. Предстои ни празничен месец, през който сме свикнали да споделяме с Вас емоции, музика, песни и танци, старателно репетирани през годината. За нас всеки Коледен концерт има за цел да предаде частица от тази енергия , с която всеки от нас се е заредил и да ни подготви за празничните семейни събирания.

И тази година няма да можем да го направим лично, но сме Ви подготвили специално подбрани моменти и откъси от концерти, които ще споделяме с вас всяка седмица. Надяваме се, че по този начин ще успеем отново да Ви направим част от нашето голямо семейство.

Читалището винаги е било свързано с живота на бистричани. Съхранява се като институция в добро и в лошо благодарение на всички нас – самодейците и на всички Вас – хората, които спазват традициите, обичат българската народна музика и автентичните песни.

Да посрещнем коледните и новогодишни празници с красивите спомени от нашите концерти. А за новата година да си пожелаем да бъдем здрави, да сме по-добри с близките си, да сме по-сплотени и да продължим да работим заедно за съхранението на нашите танци, песни, обичаи и традиции.

Желаем Ви весели празници!

Първото видео е наречено „Непринудено“.

Избраният момент е заснет през 2019 г. преди излизане на сцена на „Ансамбъл Бистрица“ в гр. Целе, Словения.

Приятно гледане!

Видеото е любезно предоставено от Краси.

Вашият коментар