В продължение на цяла година самодейните състави усилено репетират в читалището, обогатяват репертоара си, затвърдяват наученото и се забавляват.
Всички чакат с нетърпение да споделят наученото и да предадат на публиката емоцията и красотата на българските песни и танци.
И тази година националните и международни изяви не липсваха. Българското знаме гордо се развя не един или два пъти.

Летните изяви бяха открити от Групата за народни танци „Бистрица“ с хореограф Петко Кишев, „Шопкините“ с ръководител Васил Методиев и под съпровода на Оркестър „Бистрица“. Те взеха участие в XI Международен и музикален фолклорен фестивал „FESTIVAL DAYS IN MONTENEGRO“, гр. Будва и гр. Котор, Черна гора.
Началото на юни Младежкият ансамбъл „Бистрица“ с ръководител Стефан Маджаров представи Бистрица в 16-тия Фолклорен фестивал „Юнски празници – Лозен“.
На 20-ти юни Бистришките баби и техните внучки с ръководител Дина Колева, взеха участие на Благотворителен концерт в Панчарево.
„Бистришките баби“ с ръководител Дина Колева представиха страната ни на един от най-значимите европейски фолклорни фестивали – 46 Festival of World Cultures, Gannat, който се проведе от 19 до 28 юли 2019 г. в гр. Гана, Франция.
В края на юли Групата за народни танци „Бистрица“ с хореограф Петко Кишев, взеха участие в XV Международен Фолклорен Фестивал „Сребърна пафта“, гр. Кюстендил.
В края на август Младежкият ансамбъл „Бистрица“ с ръководител Стефан Маджаров ни представи в 4-тия Международен фолклорен фестивал „Истрия фолк фест“, гр. Буйе и гр. Новиград, Хърватия.
В началото на септември ансамбъл „Бистрица“, с хореограф Дина Колева взе участие в 14-тия Международен фолклорен фестивал „OD CELJA DO ŽALCA“, Словения.
Желаем на всички крепко здраве и сили за новия сезон. Нека да продължават все така отлично да представят Бистрица и страната ни по фестивали, събори и надигравания!

Вашият коментар