Под надслов OPEN AIR PARTY на 04. 08. с начален час 18.00 в Бистрица имаше нетрадиционно парти. Мястото на събитието беше в долния край на селото, на окосена тучна ливада, по пътя за местността „Бента”.

Идеята за организирането на това парти е на Явор Сайков, Ивайло Борисов и Васил Попов. Тримата приятели от две години замислят да организират подобно нещо. На въпросът  – какво ви накара да се захванете с едно такова мероприятие, Явор ми отговори с типичното за него позитивно настроение: „Първоначално го замисляхме да бъде парти  барбекю на открито с приятли, но идеята ни прерасна и решихме да го направим отворено парти за всеки, който желае да дойде и да сподели с нас в зеления рай на Бистрица – чистия въздух и синьото небе, да хапнем топла скара, да пийнем по биричка, да се видим и да си поприказваме, да слушаме музика и да се повеселим. Като идеята ни бихме искали да се превърне в традиция – веднъж годишно, в първата събота от Август да се събираме тук под звездите. Благодарим на всички наши приятели за подкрепата и съдействието при организацията и реализацията на партито! Щастливи сме, че дойдоха стотици хора, дори имахме гости от Панагюрище и от София. Искам да отбележа, че имахме малки пропуски, но опитът ни учи и в следващите сбирки ще бъде още по-добре всичко. Едно такова събитие дава възможност на хората от различни възрасти и с различни възгледи да бъдем заедно и да си покажем едни на други, че светът е един за всички, че заедно можем да правим добри дела, да ни е хубаво и да сме по-добри като цяло! И разбира се да става купон!”

 Бистрица е прочута със своите фолклорни изяви и тържества, има и няколко църковни събора през годината, но събитие от такъв род до сега не е имало. Подрастващото поколение в Бистрица освен, че е транслатор на фолклорните традиции, с едно събитие от този вид показва, че има волята да създава и нови такива, които само времето ще покаже дали ще се превърнат в традиция.

Текст: ВИЛИ Котева

Вашият коментар